Juridisch advies

Een Nederlandse Advocaat in Spanje kan u helpen bij het kopen van een huis
Wanneer u in de markt bent voor een huis in Spanje, dan komt daar nog best wel wat bij kijken. U kunt dan de hulp van een Nederlandse advocaat in Spanje goed gebruiken. De regelgeving met betrekking tot de aankoop van een (tweede) huis is in Spanje toch weer anders dan in Nederland. Het is dus zaak om betrouwbare advocaten in Spanje te vinden, die u kunnen helpen om de aankoop volgens de daar geldende regels rond te maken.

Ook kan de taal een flinke hindernis blijken te zijn bij de aankoop van uw (tweede) huis. De Spanjaarden spreken over het algemeen alleen Spaans, maar weinig Engels en zeker geen Nederlands. Om u goed te kunnen laten informeren is het heel verstandig om één van de Nederlandse advocaten in Spanje in de arm te nemen.

 

Waar kan een Nederlandse Advocaat in Spanje u bij helpen?

 

Nederlandse advocaten in Spanje hebben kennis van de taal

Voor u, als potentiële koper van een huis in Spanje, kan de Spaanse (of Catalaanse) taal een flinke barrière zijn. U wilt te allen tijde voorkomen dat u door het niet (voldoende) verstaan en spreken van de taal een flinke miskoop doet. Het is daarom heel fijn om te weten dat er advocaten in Spanje (of meer specifiek, Nederlandse advocaten aan de Costa Blanca) zijn die zowel het Nederlands als het Spaans volledig onder de knie hebben. De advocaten zijn vaak van origine Nederlands en kunnen u dus goed informeren. En ja, dat geeft vertrouwen – vertrouwen dat u wilt hebben wanneer u op het punt staat een grote uitgave te doen.

Soms spreekt uw Nederlandse advocaat in Spanje gewoon Nederlands, en soms zal er een Spaanse advocaat zijn met een Nederlands-Spaanse juridisch medewerker die met u contact zal hebben. Dit maakt voor het proces niets uit.

Verschillen in regelgeving tussen Spanje en Nederland

Het is niet gemakkelijk om over de landsgrenzen heen een grote aankoop, zoals een (tweede) huis te doen. U krijgt te maken met allerlei verschillen tussen Nederland en Spanje. Denk aan verschillen in regelgeving, maar ook zeker in afhandeling van de verkoop. Zo is het in Spanje niet verplicht om als verkopende partij verborgen gebreken te melden. Natuurlijk kunt u hiervoor een bouwkundige over laten komen uit Nederland, maar een Nederlandse advocaat in Spanje zelf kan u ook goed helpen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u zeker weet dat het huis dat u wilt kopen volgens de regels is gebouwd. De kans is namelijk aanwezig dat het huis dat u op het oog hebt, illegaal is gebouwd. Het kan dan zomaar zijn dat uw net gekochte huis moet worden afgebroken. Een Nederlandse advocaat in Spanje is goed op de hoogte van dit soort vaak voorkomende problemen. Daarom kunnen ze u precies laten weten of de aankoop van een bepaald huis verstandig is.

De betaling van uw huis in Spanje

Wanneer u in Nederland een huis koopt, maakt u het geld over naar de notaris. De notaris zorgt dan voor de verdere financiële afhandeling. In Spanje werkt dat anders. Een huis betalen in Spanje moet gedaan worden vanaf een Spaanse bankrekening naar de rekening van de verkopende partij. Hier kan een Nederlandse advocaat in Spanje u goed bij helpen. Of u kunt in dat geval met uw advocaat in Spanje afspreken dat u het geld naar de rekening van het kantoor stort. De advocaat zorgt dan voor de verdere afhandeling.

Wat is het verschil tussen een gestor en een abogado in Spanje?

Wat doet een gestor

Een gestor is niet hetzelfde als een advocaat in Spanje. Een gestor kunt u zien als een boekhouder of een jurist met heel veel kennis van zaken op bijvoorbeeld het gebied van onroerend goed of belastingen. De gestor heeft vooral een administratieve functie. Hij of zij mag niet voor u procederen.

De gestor zal, wanneer u besloten heeft over te gaan tot de aankoop van een huis in Spanje, alle benodigde documenten bij elkaar zoeken. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de gestor er voor zorgt dat alle papieren die er maar bestaan met betrekking tot het huis dat u wilt aanschaffen op tijd bij de juiste instanties terecht komen. Zo moet er in Spanje bijvoorbeeld gepubliceerd worden dat een bepaald onroerend goed over gaat in andere handen. Het achterhalen van de juiste documenten én het publiceren kan voor een Nederlander in Spanje nog best problemen opleveren, zeker wanneer u niet goed op de hoogte bent van de regelgeving en wanneer u niet voldoende kennis heeft van de Spaanse taal.

 

Wat doet een (Nederlandse) advocaat in Spanje?

De (Nederlandse) advocaat (abogado) in Spanje staat ook op al bovenstaande gebieden voor u klaar. Daarbij kan een Nederlandse advocaat in Spanje nog veel meer voor u betekenen. Denk dan aan het wegwijs maken in de regelgeving in Spanje, maar ook aan het procederen wanneer een aankoop onverhoopt tóch onvoordelig voor u is uitgepakt. Zowel de advocaat als de gestor heeft als doel ervoor te zorgen dat u onbezorgd kunt gaan wonen en leven in Spanje.

 

Een lijst van Nederlandse advocaten in Spanje

Een beetje hulp bij het vinden van Nederlandse advocaten in Spanje is wel handig. Hieronder vindt u een lijst met diverse advocatenkantoren aan de Costa Blanca en in Spanje. U kiest, natuurlijk, altijd de advocaten in Spanje die het best bij u passen. Bij de meeste advocaten aan de Costa Blanca en in Spanje in het algemeen, kunt u een vrijblijvend intake- of kennismakingsgesprek aanvragen. Zo kunt u “voelen” of deze advocaat bij u en uw wensen past.

Ik begin deze lijst met advocaten met wie ik persoonlijk kennis heb gemaakt en / of mee heb gewerkt. Daarna staan de advocaten bureau’s op alphabetische volgorde.

 

A Casa 

Gestoría A Casa staat voor u klaar met fiscaal en juridisch advies. A Casa wordt gerund door Marieke en Hans. Ik heb zelf tot volle tevredenheid van de diensten van A Casa gebruik gemaakt bij het aankopen van mijn eigen huis. Gestoría A Casa is geen Nederlandse advocaat in Spanje, maar is een Nederlande gestor die vloeiend Spaans spreekt. . In het geval van juridische conflicten, zal A Casa samenwerken met een Spaanse jurist. A Casa kan u bijvoorbeeld ook helpen bij het aanvragen van een NIE nummer, mocht u daar zelf niet uitkomen. A Casa werkt met een vast tarief voor het aankopen van een apartement / woning, of een finca.

Calle Roma, 3
03177 San Fulgencio – Alicante
t. +34 96 679 6292
e. info@gestor.nl

 

Bressers Law

Oprichter Martijn Bressers heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Nederlandse en Spaanse advocatuur. U kunt dus wel zeggen dat u hier te maken heeft met een topper op het gebied van recht in Spanje. Deze Nederlandse advocaat in Spanje heeft een ruime ervaring op het gebied van de meer gecompliceerde zaken. Een groot team van Spaanse medewerkers helpt hem met het voeren van Bressers Law. Zo is alle expertise op ieder rechtsgebied in Spanje samengevoegd.

Calle Gran de Gràcia 1, 2º 3ª
08012 Barcelona
t. +34 93 481 36 36
f. +34 93 301 39 04
e. info@bresserslaw.com

 

De Haan & Mulder abodagos

De Haan en Mulder advocaten zijn al jaren bekend met het Spaanse rechtsstelsel. Ze zijn beiden aangesloten bij de Orde van Advocaten in Nederland en zijn ook lid van verschillende Ordes van Advocaten in Spanje. Dit geeft aan dat zij alle opleidingen met goed gevolg hebben doorlopen en dat zij u dus ook in Spanje heel goed kunnen helpen. Beide advocaten spreken behalve Nederlands ook Spaans en Catalaans. Dit kan en zal de communicatie aanzienlijk verbeteren wanneer u in Spanje op zoek gaat naar een woning.

Carrer de Balmes, 76,
08007 Barcelona
t. +34 93 467 14 00
e. info@dehaanmulder.com

 

OTIS Advocaten Spanje

OTIS Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Breda, Barcelona, Madrid en Marbella. U kunt dus wel zien dat ze een brede ervaring hebben zowel met het Nederlandse als met het Spaanse rechtsstelsel. In Spanje werken maar liefst 13 advocaten en juridisch medewerkers. Zij staan voor u klaar zodat u er zeker van kunt zijn dat de aankoop die u doet een echt goede aankoop is.

C/Ramon Gómez de la Serna 22
29602, Marbella
Spanje
t. +34 95 140 01 87
f. +34 95 281 04 80
e. info@otisadvocaten.es

 

MAB advocaten

De advocaten die bij MAB advocaten werken zijn allemaal tweetalig. Dat kan een groot voordeel zijn bij de aankoop van een huis in Spanje. U kunt er dan echt van uit gaan dat er niets verloren gaat in de vertaling van de ene naar de andere taal. Het kan zijn dat bepaalde documenten of stukken beëdigd vertaald moeten worden, bijvoorbeeld voor een rechterlijke procedure of een deskundig rapport. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Calle Alameda, 16–2–B
28014 Madrid
t. +31 70 216 56 27
e. info@mabadvocaten.com

 

Nobel Advocatuur

Een advocaat in Nederland die samenwerkt met advocaten in Spanje. Het is een ideale manier van werken wanneer u vanuit Nederland uw zaken in Spanje wilt laten behartigen. Nobel Advocatuur kan in Spanje kan deze advocaat voor u ook op “no cure no pay” basis aan het werk. In Nederland zijn deze afspraken niet mogelijk, dit om belangenverstrengeling te voorkomen.

Parklaan 3
3016 BA Rotterdam
t. +31 88 538 73 55
f. +31 88 538 73 56
e. info@nobeladvocatuur.nl

 

Sirejacob Legal & Tax

Sirejacob werkt in Spanje onder de naam Legal Advisors Spain S.L.. Zij staan u met raad en daad bij bij de meest uiteenlopende zaken. Of u nu onroerend goed wilt kopen of verkopen in Spanje, deze Nederlandse advocaten in Spanje staan voor u klaar. Het hoofdkantoor van dit kantoor is gevestigd in Marbella, maar er zijn ook vestigingen in Alicante, Barcelona, Tenerife en Palma de Mallorca.

Avenida Ricardo Soriano 20, 7/A
29601 Marbella (Málaga)
t. +34 95 277 52 25
f. +34 95 282 61 51
e. info@sirejacob.com

 

Smulders abogados

Smulders abogados is een kantoor van een Nederlandse dame, Rianne Smulders, die, na jaren in Nederland te hebben gewerkt, naar Spanje is vertrokken. Zij heeft daar jarenlang gewerkt in de onroerend goed sector en naast haar toenmalige baan heeft ze een universitaire Rechtenstudie aan de Spaanse U.N.E.D. Universiteit gedaan. Hierdoor weet deze Nederlandse Advocaat in Spanje u prima te helpen met alle vragen omtrent advocatuur in Spanje én al uw vragen met betrekking tot onroerend goed.

Calle Norte, 7
04810 Oria (Almería)
t. +34 95 012 27 42
m. +34 60 027 45 14
e. info@smuldersabogados.es

 

Van Loon & Ruiz

Van Loon & Ruiz is een Nederlands advocaten bureau in Spanje. Toen Spanje toetrad tot de EEG (in 1986!) is dit bureau gaan inventariseren of het openen van een kantoor aldaar verstandig zou zijn. Dit bleek een gulden greep. Want door de verschillen in regelgeving tussen Spanje en Nederland kwamen veel mensen die een (tweede) huis wilden kopen in Spanje in de problemen. Met deze Nederlandse advocaten in Spanje haalt u veel kennis in huis. Mede dankzij deze lange ervaring weet dit advocatenkantoor zich te onderscheiden voor Nederlanders die in Spanje een huis willen kopen.

Calle Tabarca 46/A
03580 Alfaz del Pi (Alicante)
Spanje
t. +34 96 588 98 91
f. +34 96 588 99 07
e. info@vanloonadvocaten.com

Advies nodig?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Of wilt u advies welke Nederlands-sprekende advocaat in Spanje het past bij uw situatie en / of budget?

Neem gerust contact met ons op!

 

het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes binnen de Spaanse vastgoedmarkt? Neem dan nu contact met ons op!