zorg nodig?

Bent u op zoek naar Nederlandse Dokters aan de Costa Blanca? Bekijk dan onderstaande lijst en zie of er iemand bij u in de buurt zit.
Naar de dokter moeten terwijl u op vakantie bent is geen pretje. Of als u in het buitenland woont maar de taal niet vloeiend spreekt, blijft dit ook lastig. Gelukkig zijn er veel Nederlandse Dokters aan de Costa Blanca.

 

Waarom een Nederlandse Dokter?

 

De taal

Als u zich niet goed voelt, is iemand die uw taal spreekt extra fijn!

Communicatie met de verzekering

Ziek zijn is al lastig genoeg – gelukkig hebben veel van onderstaande partijen overeenkomsten met Nederlandse zorgverzekeraars. Ook zijn er veel administratie afdelingen en/of assistentes die Nederlands spreken.

 

Het is wellicht overbodig te zeggen: onderstaande lijst is simpelweg ter referentie. Ik raad geen van deze artsen specifiek aan en kan niet aansprakelijk gehouden worden voor enige problemen. Ik probeer u met deze lijst op weg te helpen naar zorg in uw taal.

Een lijst van Nederlandse artsen aan de Costa Blanca

Een beetje hulp bij het vinden van Nederlandse dokters aan de Costa Blanca is wel handig. Daarom heb ik deze lijst voor u samengesteld. Het is een lijst die varieert van Nederlandse huisartsen, tot Nederlands-sprekende oogartsen en podologen.

 

Nederlandse Huisartsen aan de Costa Blanca

 

Medisch Centrum Torrevieja

In het Medisch Centrum Torrevieja werkt de Nederlands-sprekende Dr. Frank Schuerman. Hij heeft 22 jaar ervaring in België en 20 jaar in Spanje. Het Medisch Centrum werkt nauw samen met privé ziekenhuizen in de buurt. Deze partijen hebben overeenkomsten met zorgverzekeraars in Nederland en België, en Spanje. Naast de hoofdvestiging in Torrevieja, kunnen er op bepaalde tijden ook afspraken geboekt worden in de praktijk in Orihuela Costa.

C.C.Carrefour-Torrevieja
C/Francisco Atienza Ferrandéz 47
03184 Torrevieja

 

Nederlandse Medische Centra aan de Costa Blanca

In medische centra vindt u niet alleen huisartsen, maar vele specialisaties. Het voordeel van een medisch centrum kan zijn dat u niet direct naar het ziekenhuis hoeft en terecht kan in een kleinschalige praktijk. Sommige medische centra hebben vele medische specialisten onder 1 dak. Artsen werken vaak verdeeld over meerdere klinieken, u kunt hun namen op verschillende websites tegenkomen.

 

Clincia La Alegria

Clinica La Alegria bestaat sinds 2007 en is een medisch centrum onder leiding van dokter Nora Hendriks. Naast een huisartsenpraktijk, kunt u bij deze praktijk ook terecht voor hormoontherapie, orthomoleculaire geneeskunde, fysiotherapie, podiatrie (voeten arts) en psychotherapie en coaching.

Avenida de Valencia 17
03710 Calpe
t: +34 965 831 336
e: info@la-alegria.es

 

Medisch Centrum Alfaz

Gelegen tussen Alfaz del Pi en Albir vindt u het Medisch Centrum Alfaz. De medische staf bestaat uit Spaanse en Nederlandse artsen van verschillende specialiteiten. In dit medisch centrum vindt u huisartsen, een cardioloog, chirug, psychoterapuet, dermatoloog, reumatoloog en meer. U kunt hier ook terecht voor diagnostische tests uit zoals bloedonderzoek, echo, ECG, 24-uurs metingen van het hart en een longfunctieonderzoek.

C/ Tabarca 30 – ARABI PLAZA
03580 Alfaz del Pi (Alicante)
Apartado de Correos 405
t: +34 96 686 0704

 

Clinica La Ermita

Clinica La Ermita is een luxe kliniek in Javea. Het ss een ruime, totaal gerenoveerde villa waarin een klein gezondheidscentrum is gevestigd Clinica La Ermita biedt ruimte aan meerdere specialisten, waaronder een Nederlandse huisarts, tandarts, acupuncturist en nog veel meer. Deze kliniek heeft verschillende professionele medische services onder één dak.

Ctra. Jesús Pobre 156
03737 Javea, Alicante
t: +34 96 646 2112

 

Clinica Benissa

Bij Clinica Benissa kunt u o.a. terecht voor Nederlandse huisartsen, een dermatoloog en een plastisch chirurg. Ook kunt u hier diagnostische onderzoeken laten doen, zoals ECG’s en laboratorium onderzoeken.

Avda. País Valencià 19
03720 Benissa, Alicante
t: + 34 96 573 31 57

 

 

Nederlandse Ziekenhuizen aan de Costa Blanca

 

HCB – Hospital Clinica Benidorm

Het HBC Benidorm heeft een groot Nederlands-talig team. Artsen, verpleegkundingen, tolken en administratieve ondersteuning – alle personen van de Nederlandse afdeling spreken Nederlands. HCB wordt gezien als een volwaardig Nederlands ziekenhuis en heeft contracten met veel Nederlandse zorgverzekeraars.

Avenida Alfonso Puchades, 8
03501 Benidorm (Alicante)
e: informatie@clinicabenidorm.com

 

IMED hospitales

IMED Hospitales is een privé zorggroep 3 ziekenhuizen (Benidorm, Elche en Valencia) en 2 poliklinieken (Teulada en Torrevieja). Zij werken samen met veel nationale en internationale verzekerings partijen.

Contact informatie voor mensen die in Torrevieja wonen of in Torrevieja een huis willen kopen:

Avda. De Rosa Mazón Valero s/n – Centro Comercial Ozone
03184 Torrevieja (Alicante)
www.imedtorrevieja.com
e: torrevieja@imedhospitales.com

 

Nederlandse Revalidatie Centra aan de Costa Blanca

 

Medifit

Medifit is een revalidatie centrum gelinkt aan het HCB ziekenhuis in Benidorm. Er zijn verschillende revalidatie therapien  die worden aangeboden. U kunt net zoals in het ziekenhuis rekenen op Nederlandse begeleiding en afspraken met Nederlandse zorgverzekeringen.

Carretera Moraira-Benitachell 22
03724 Moraira
t: +34 96 649 54 48
e: info@medifitreha.com

 

Nederlandse Fysiotherapeuten aan de Costa Blanca

 

Profysio & Health Center

De Profysio & Health Center praktijk biedt ysiotherapie en ortho manuele therapie. Er is ook een professionele ruimte voor medische fitness, revalidatie en preventief sporten. Deze fysiotherapie praktijk heeft een Nederlandse AGB code en de therapeut heeft een Nederlandse BIG registratie.

Partida Cap Negret 55-a
Aan de  N-332 bij La Olla / El Portet
03590 Altea
t: +34 86 551 75 41.

 

Nederlandse Oogartsen aan de Costa Blanca

 

Eyedoctor Costa Blanca

Eyedoctor Costa Blanca heeft met Dr. Justyna Koszel is een Europees gecertificeerde oogarts die ook nog eens Nederlands spreekt. Naast in Polen en Spanje afgestudeerd te zijn, heeft ze ook een jaar in Nederland gewerkt.

Carrer W.A.Mozart 15
03581 Albir
t: +(34) 966 866 600
e: consult@eyedoctorcostablanca.com

 

 

 

Nederlandse Thuiszorg aan de Costa Blanca

 

Excellent Care

Excellent Care biedt Nederlands-talige thuiszorg aan de Noordelijke Costa Blanca van Denia tot aan Villayoyosa. Onder leiding van Joena van Vondel biedt thuiszorg en psychologische ondersteuning. Daarnaast kunnen ze ondersteunen om gepaste accommodatie en vervoer te verzorgen. Er zijn verschillende opties om uw verzekering in Nederland te gebruiken om dit te bekostigen.
Carretera Moraira a Teulada 100H
t: +34 691277688
e: info@excellentcare.es

 

Nederlandse Chiropractors aan de Costa Blanca

 

Quiropractica Calpe Altea

Quiropractica Calpe biedt chiropractische behandelingen onder leiding van oprichter Jason Gast (Doctor in de Chiropractie en Sportfysiotherapeut). Deze praktijk heeft 2 vestigingen: een in Calpe en een in Altea.

Av. Puerto Santa Maria 25
03710 Calpe

Calle Benidorm 1
03590 Altea

T: +34 965 875 917

Cover foto van rawpixel on Unsplash

het laatste nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes binnen de Spaanse vastgoedmarkt? Neem dan nu contact met ons op!